Schoorsteenveger

Onderzoek heeft uitgewezen dat 40% van de schoorstenen niet periodiek geveegd worden door een schoorsteenveger. Veel mensen staan er niet bij stil dat een schoorsteen onderhoud nodig heeft. Bij het stoken van hout,olie of andere stoffen ontstaan onverbrande deeltjes die zich aan de binnenkant van uw schoorsteen hechten (creosoot). Deze vliegen in brand met een schoorsteenbrand als gevolg. Voor uw veiligheid is het belangrijk om een  schoorsteenveger uw kanaal te laten vegen.  De schoorsteenvegers van Firemaster Schoorsteen Service kunnen uw kanaal met het oog controleren of met een speciale camera. Zo kunnen mogelijke problemen en obstakels aan de binnenkant van de schoorsteen ontdekt worden.

Gebruikt u een kachel of open haard als sfeerverwarming dan volstaat een bezoek van de schoorsteenveger één keer per jaar. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of  bij verwarming, is het verstandiger de schoorsteenveger 2 keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen.

De schoorsteenvegers van Firemaster Schoorsteen Service kunnen u raad geven bij stook problemen.  Slechte trek in uw kanaal of andere problemen worden ter plekke door de schoorsteenveger beoordeelt en met u besproken.  Na het schoorsteenvegen ontvangt u een bewijs die ook belangrijk is voor uw verzekering. Wij bewaren een kopie hiervan gedurende één jaar.

Enkele tips van uw schoorsteenveger:

Stook met het juiste soort gedroogd hout bijvoorbeeld eiken-, berken- of essenhout. Het beste is ovengedroogd haardhout.

Stook niet met windstil weer.

Overweegt u om zelf uw schoorsteen te vegen? Let wel dat dit een secuur werkje is dat het best van bovenaf gebeurt. Er zijn goede materialen voor nodig. En niet te vergeten dat u dan geen bewijs heeft voor de verzekering !! Ons advies- laat het werk aan onze schoorsteenveger over!!

Groeten van uw schoorsteenveger

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.