houtkachel installeren

HOUTKACHEL, INBOUW KACHEL OF INZET HAARD INSTALLEREN

Een houtkachel installeren-Waar te beginnen?

  • Van tevoren ontdekken van obstakels en problemen in het rookkanaal d.m.v. een camera inspectie
  • Laat u vakkundig adviseren door de kachel specialist
  • Meestal een voorzet- of inzet haard bij een bestaand kanaal

  • Wij werken alleen met onze eigen materialen voor het aansluiten van de kachel/inzethaard
  • Kwaliteit en veiligheid gewaarborgd

Veilig
Voordelig
Vakkundig

Op bestaand kanaal

In bijna alle gevallen wordt gebruik gemaakt van een voorzetkachel met achteraansluiting wanneer een houtkachel op een bestaand kanaal wordt aangesloten. Deze manier van aansluiten zorgt ervoor dat er weinig materiaal nodig is en dat dit op een nette manier kan worden weggewerkt. Het is erg belangrijk dat de aansluiting zo gebeurt dat de schoorsteenveger het kanaal goed kan vegen. Wij komen helaas veel situaties tegen waar dit niet het geval is.

Veeg-luik, kleine aanpassing

Een rookkanaal is een belangrijk onderdeel van het brandveiligheidssysteem van een woning. Het is bedoeld om rook en gassen uit de woning te leiden. Deze moet goed onderhouden worden. Kan het rookkanaal niet goed geveegd worden dan kan er een nieuw stuk pijp geïnstalleerd worden met een veeg-luik.  Zo kan de schoorsteenveger uw rookkanaal goed reinigen.

Voldoende ventilatie

Wilt u een houtkachel plaatsen dan is het van groot belang dat de ruimte beschikt over voldoende ventilatie mogelijkheden. Dit is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook om de houtkachel goed te kunnen laten branden. Wij geven u graag stook tips om veilig te stoken.

Camera inspectie

Er wordt ten aller tijden een camera inspectie uitgevoerd om de conditie van uw kanaal de bepalen. Hiermee wordt ook de diameter van uw rookkanaal bepaald. Ieder kanaal is uniek en er zal gekeken moeten worden wat de mogelijkheden zijn en of het überhaupt mogelijk is in uw situatie. Het kan helaas niet altijd hoe graag u het ook wilt.

Reparaties nodig vooraf?

Op basis van de bevindingen van de camera inspectie kan vervolgens worden bepaald of er reparaties of aanpassingen nodig zijn. U weet dan welke diameter kanaal mogelijk is en kunt hier uw keuze van houtkachel op aanpassen. Laat u goed adviseren door de kachel specialist! Zij weten precies wat de mogelijkheden zijn en kunnen u helpen de juiste keuze houtkachel/inzethaard/inbouwkachel te maken. Wij werken veel samen met HGB-Trading in Beverwijk.

Effectief en veilig

In samenvatting is het installeren van een houtkachel een stappenplan waar gekeken wordt naar een effectieve en veilige manier om te stoken. Het is belangrijk om dit te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, om problemen te voorkomen en op te lossen, zodat de veiligheid van de woning gewaarborgd blijft.