Haardhout - hout voor openhaard

Veel soorten haardhout

Er zijn vele soorten hout maar uw schoorsteenveger weet dat niet alles geschikt is voor de open haard.

Hier enkele soorten hout en hun eigenschappen.

Haardhout

Als schoorsteenveger weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed brandhout te gebruiken in de open haard en houtkachel. Het juiste brandhout kan niet alleen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis, maar kan ook de efficiëntie van uw haard verbeteren en de levensduur van uw schoorsteen verlengen.

Hier zijn enkele van de beste soorten hout voor gebruik in uw open haard:

  1. Eikenhout: Dit is een van de meest populaire soorten brandhout vanwege zijn dichtheid en traag brandende eigenschappen. Eikenhout geeft langdurige warmte af en brandt gelijkmatig en langzaam, waardoor het een efficiënte keuze is voor uw open haard.
  2. Beukenhout: Beukenhout is een andere populaire keuze vanwege zijn hoge dichtheid en gelijkmatige brandeigenschappen. Het brandt traag en langdurig, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun open haard te verwarmen.
  3. Essenhout: Essenhout is een houtsoort met een hoge dichtheid en een gelijkmatige brandeigenschap, waardoor het gemakkelijk te hanteren is en perfect geschikt is voor gebruik in open haarden. Het geeft een mooie en heldere vlam af en kan ook worden gebruikt in kachels en andere verwarmingstoestellen. Warmte opbrengst 4,2 KWh/kg. 2100 KWh/stère
  4. Elzenhout: Elzenhout is een zachtere houtsoort die gemakkelijk brandt en snel warmte afgeeft. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snel en gemakkelijk brandende houtsoort, en is ook populair vanwege zijn aantrekkelijke en rustieke uitstraling.( zeer geschikt voor beginnende stokers) Warmte opbrengst 4,1 KWH/kg. 1500KWh/stère

Het gebruik van deze houtsoorten in uw open haard kan u helpen om de efficiëntie van uw haard te verbeteren en de levensduur van uw schoorsteen te verlengen. Zorg er wel voor dat u alleen droog hout gebruikt om de rook en creosoot vorming te verminderen, en laat uw schoorsteen regelmatig reinigen door een professionele schoorsteenveger om de veiligheid van uw huis te garanderen.

Haardhout Leverancier

Wij zijn partner van Masterfire. Het adres voor ovengedroogd openhaardhout.

logo Masterfire

De vele voordelen van ovengedroogd hout zijn :

  • Direct en perfekt te stoken
  • Hoog rendement
  • Geen ongedierte
  • Lage restvocht gehalte ( >20% )
  • Netjes gestapeld in de kist

Als klant van Firemaster Schoorsteen Service ontvangt u een unieke code wat recht geeft op korting bij een bestelling van haardhout. De website voor haardhout van hoge kwaliteit, lage prijs en snelle levering.

Uw schoorsteenveger gebruikt zelf ook haardhout van Masterfire.

lees meer berichten

Overige berichten