CAMERA INSPECTIE VAN UW ROOKKANAAL

Problemen voorkomen

  • Ontdekken van obstakels in rookkanaal

  • Problemen in kaart brengen voor het in gebruik nemen

  • 360 graden panorama camera die alles vastlegt
  • Asbest, verstoppingen of scheuren detecteren

  • Voorkomen van koolmonoxide vergiftiging

camera inspectie rookkanaal
rookkanaal wordt gefilmd
problemen in rookkanaal filmen
flexibel rvs kanaal van binnen

Veilig
Voordelig
Vakkundig

Camera inspectie

Een inspectie met een camera van een rookkanaal is een methode om de staat van het rookkanaal van binnen te inspecteren en te beoordelen. Dit is belangrijk omdat een goed onderhouden rookkanaal essentieel is voor de veiligheid van een woning. Het is daarom ook belangrijk om de inspectie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf, dat beschikt over de juiste kennis en expertise.

Brandveiligheid

Een rookkanaal is een belangrijk onderdeel van het brandveiligheidssysteem van een woning. Het is bedoeld om rook en gassen naar buiten te leiden. Een verstopt of beschadigd rookkanaal kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals een terugslag van rook en gassen en een mogelijke explosie.

Rookkanaal op camera

Door middel van een camera inspectie kan de staat van het rookkanaal grondig worden geïnspecteerd, zonder dat er fysiek in het rookkanaal hoeft te worden geklommen.  De camera filmt uw schoorsteenkanaal in 360º aan alle kanten. Zo kunnen er scheuren in het kanaal worden ontdekt, uitsteeksels die een eventuele flexibel kanaal in de weg zitten.

Problemen gevonden met een camera inspectie?

Tijdens de inspectie kan de camera bovendien worden gebruikt om specifieke problemen op te sporen, zoals beschadigingen, verstoppingen en corrosie. De aanwezigheid van creosoot kan in kaart gebracht worden.

Reparaties nodig vooraf?

Op basis van de bevindingen van de inspectie kan vervolgens worden bepaald of er reparaties of onderhoud nodig zijn. Door regelmatig een inspectie met een camera uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf, kunnen problemen op tijd worden opgespoord en opgelost, waardoor de veiligheid van de woning kan worden gewaarborgd.

Effectief en veilig

In samenvatting is een camera inspectie in een rookkanaal een effectieve en veilige manier om de staat van het rookkanaal te inspecteren en te beoordelen. Het is belangrijk om regelmatig een inspectie te laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf, om problemen op tijd op te sporen en op te lossen, zodat de veiligheid van de woning gewaarborgd blijft.