dakgoot regelmatig schoonmaken
Voorkom gevaarlijke situaties en laat uw schoorsteenveger uw goten reinigen

DAKGOOT SCHOONMAKEN

Wateroverlast en lekkage voorkomen

  • Afvoeren raken verstopt, regenwater kan niet weg

  • Leeg de dakgoot regelmatig, in de herfst en winter is dit moeilijk

  • Ga niet op een hoge ladder te werk als u dit niet gewend bent

  • Voorkom lekkages door bladeren, vuil, modder, takken mos en vogelpoep te verwijderen

Veilig
Voordelig
Vakkundig

Dakgoot schoonmaken

Het is belangrijk om uw dakgoten jaarlijks te laten schoonmaken door een schoorsteenveger. Als u dit niet doet, kunnen er een aantal problemen ontstaan.

Ten eerste kan het nalaten van het schoonmaken van uw dakgoten leiden tot een ophoping van bladeren, twijgjes en andere vuiligheid in de goot. Dit kan leiden tot verstoppingen en overschot van water op het dak, wat kan leiden tot waterschade aan het dak en de muren van uw huis.

Verstoppingen en lekkages

Daarnaast kan de ophoping van vuil in de goot ervoor zorgen dat het water niet meer goed kan afvloeien, wat kan leiden tot het ontstaan van ijs in de winter. Dit kan leiden tot beschadiging van de dakgoot en het dak zelf.

Algen en mos op het dak

Tot slot kan het nalaten van het schoonmaken van de dakgoten ook leiden tot het ontstaan van algen en mossen op het dak. Dit kan het dak beschadigen en het kan ook leiden tot een onaantrekkelijke uitstraling van uw huis.

Jaarlijks reinigen

Daarom is het belangrijk om jaarlijks uw dakgoten te laten schoonmaken door een schoorsteenveger om deze problemen te voorkomen. Een schoorsteenveger zal de dakgoten grondig reinigen en ervoor zorgen dat ze in goede staat zijn en goed kunnen functioneren.