Rookproef schoorsteen, rooktest rookkanaal lek detecteren

SCHOORSTEEN KANAAL CHECKEN OP LEK

Rookproef of rooktest

  • Plaatsen van rookgenerator in schoorsteenkanaal

  • Lekkages detecteren doordat rook in huis komt

  • Ook de kleinere lekkages zijn te constateren door de rook

  • Samen met een camera-inspectie en schriftelijke rapportage kunnen de resultaten van een rookproef gebruikt worden voor een schade expertise

rookproef rookkanaal
rookproef op dak
schoorsteenvegen van boven af
rookmelder voor veiligheid

Veilig
Voordelig
Vakkundig

Rook-lek-dichtheidsproef

Een lekdichtheidsproef of soms genaamd een rooktest of rookproef is een belangrijke methode om de veiligheid en efficiëntie van uw schoorsteen te controleren. Deze test word uitgevoerd door professionele schoorsteenvegers bedrijven om eventuele problemen in uw schoorsteenkanaal op te sporen en op te lossen.

Rookproef schoorsteenkanaal

Een rookproef is een test die wordt uitgevoerd om te controleren of er lekken zijn in het schoorsteenkanaal. Dit kan wijzen op een lek in het schoorsteenkanaal of problemen met de trek van de schoorsteen, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging en brandgevaar. Deze test waarbij rook in het schoorsteenkanaal wordt gebracht, waarna wordt gekeken of er rook in andere delen van het huis komt. Deze test is ook nuttig om te bepalen of de schoorsteen nog in goede staat is en of deze nog steeds efficiënt is.

Rooktest lek

Als tijdens de lekdichtheidsproef of rooktest een lek of ander probleem wordt gevonden, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren door een professioneel schoorsteenveger. Wij zullen de oorzaak van het probleem identificeren en de juiste stappenplan aan u voorleggen om het probleem op te lossen.

Kosten besparend

Door regelmatig onderhoud te plegen kan er ook bespaard worden op eventuele kosten voor reparaties op de lange termijn. Wij zorgen ervoor dat uw schoorsteen veilig en efficiënt werkt.

Als u vragen heeft of een rookproef wilt laten uitvoeren, neem dan gerust contact op met ons schoorsteenvegersbedrijf. Wij staan klaar om u te helpen uw schoorsteen veilig en efficiënt te houden, en eventuele problemen snel op te lossen.