kraai maakt vogelnest in de schoorsteen
kraaien beschermen hun vogelnest in de schoorsteen

Schoorsteen kanaal

Vogelnest verwijderen

  • De schoorsteenveger zal eerst de schoorsteen inspecteren om te bepalen hoe het nest is gebouwd en hoe het het beste verwijderd kan worden.

  • Vervolgens zal de schoorsteenveger het vogelnest voorzichtig verwijderen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van hoe het nest is gebouwd en hoe gemakkelijk het te verwijderen is. Soms kan het nodig zijn om speciale gereedschappen te gebruiken om het nest te verwijderen.
  • Nadat het vogelnest is verwijderd, zal de schoorsteenveger het rookkanaal en het schoorsteenkanaal grondig reinigen om ervoor te zorgen dat er geen resten van het nest achterblijven. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er brand ontstaat en dat de trek weer optimaal is.

  • Als alles is opgeruimd, zal de woning weer helemaal opgeruimd achterblijven. Je huis is weer veilig en klaar om te gebruiken.

Veilig
Voordelig
Vakkundig

Vogelnest verwijderen

Het verwijderen van een vogelnest uit de schoorsteen kan een lastige taak zijn. Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het nest en de vogels op een humane manier worden verwijderd, zodat ze hun natuurlijke habitat kunnen terugkeren. Het is daarom aan te raden om een professionele schoorsteenveger in te schakelen voor het verwijderen van het vogelnest. Het is verboden om een nest te verwijderen tijdens het broeden.

Een schoorsteenveger heeft de kennis en ervaring om het vogelnest op een veilige en efficiënte manier te verwijderen. Ze zullen eerst de schoorsteen inspecteren om te bepalen hoe het nest is gebouwd en hoe het het beste verwijderd kan worden. Vervolgens zullen ze het nest voorzichtig verwijderen, zodat de vogels niet gewond raken.

Schoonmaken

Na het verwijderen van het nest, zal de schoorsteenveger ook het rookkanaal en het schoorsteenkanaal grondig reinigen om ervoor te zorgen dat er geen resten van het nest achterblijven. Dit is belangrijk om te voorkomen dat er opnieuw een vogelnest in de schoorsteen wordt gebouwd.

Regelmatig reinigen

Het regelmatig laten reinigen van je schoorsteen door een professionele schoorsteenveger is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis veilig is en om te voorkomen dat er brand ontstaat. Als je twijfelt of je schoorsteen wel of niet gereinigd moet worden, neem dan contact op met onze schoorsteenveger voor advies.

Vogelnest opnieuw?

In samenvatting is het verwijderen van een vogelnest uit de schoorsteen een taak die het beste overgelaten kan worden aan de professionals. Een schoorsteenveger heeft de kennis en ervaring om het vogelnest op een veilige en efficiënte manier te verwijderen en het rookkanaal en het schoorsteenkanaal grondig te reinigen. Zo zorg je ervoor dat je huis veilig is en dat er geen vogelnest opnieuw wordt gebouwd. Een schoorsteenkap naderhand plaatsen zorgt ervoor dat de vogels niet opnieuw in uw rookkanaal kunnen om een nest te bouwen. Onze schoorsteenvegers weten precies welke schoorsteen kap op uw kanaal het beste past zodat de toegang belemmerd wordt.