flexibel schoorsteen kanaal

RVS KANAAL AANLEGGEN

RVS kanaal aanleggen

  • Is uw schoorsteenkanaal niet veilig om op te stoken?

  • Kan ik een houtkachel aansluiten op een bestaand gemetseld kanaal?

  • Voor gasgestookte en houtgestookte verwarmingsbronnen
  • RVS kanaal aanleggen in bestaand schoorsteenkanaal

  • Nieuw rookkanaal plaatsen en renovatie

  • U  wilt uw schoorsteenkanaal weer gaan gebruiken

flexibel rvs rookkanaal
flexibel kanaal aanleggen
aansluiting houtkachel binnen
houtkachel installeren

Veilig
Voordelig
Vakkundig

RVS kanaal aanleggen of Rookkanaal renoveren?

Overweegt u om uw rookkanaal te renoveren en een rvs kanaal aanleggen met een flexibel binnen voering? Dan bent u niet alleen! Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun rookkanaal te renoveren en te vervangen door een rvs flexibele binnen voering, omdat gas steeds duurder wordt en ze hun woning willen verwarmen met houtkachels of openhaarden.

Bestand tegen hoge temperaturen

Een rvs kanaal aanleggen is de perfecte oplossing om uw rookkanaal te renoveren en de warmte van uw houtkachel of open haard efficiënt en veilig uit uw woning te transporteren. RVS is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen en corrosie, terwijl de flexibele binnenvoering ervoor zorgt dat het kanaal gemakkelijk kan worden geïnstalleerd zonder dat er ingrijpende aanpassingen aan uw woning hoeven te worden gedaan. Deze past in uw huidig kanaal waarbij de ruimte tussen het flexibel kanaal en gemetselde schoorsteen wordt afgegoten met hitte bestendige isolatie korrels. Dit isoleert perfect en zo wordt uw schoorsteen geen klank kast. Doordat deze geïsoleerd is, zorgt een rvs flexibel schoorsteenkanaal ook voor een betere trek.

Bovendien is het aanleggen van een rvs flexibele binnen voering relatief eenvoudig en kan het binnen één dag gedaan worden. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten voordat u kunt genieten van de warme gloed van uw houtkachel of open haard.

Duurzamere manier

Het is wel belangrijk om te onthouden dat de renovatie van uw rookkanaal en het aanleggen van een rvs flexibele binnenvoering wel wat geld kost. Maar als u de lange termijn bekijkt, zult u zien dat deze investering zichzelf snel terugverdient door de besparing op uw gasrekening. Bovendien kunt u met een rvs flexibele binnenvoering ook bijdragen aan een duurzamere manier van verwarmen, wat weer goed is voor het milieu. Wij werken alleen met hoogwaardige materialen van roestvast staal. In combinatie met de juiste schoorsteenkap van Firemaster is dit de perfecte oplossing om uw kanaal te renoveren.

Hoe werkt het?

Wij komen eerst langs om het kanaal schoon te vegen en een camera inspectie uit te voeren. Een camera inspectie zal altijd uitgevoerd moeten worden om verrassingen te voorkomen tijdens het plaatsen van een flexibel rook kanaal.  Aan de hand van onze bevindingen stellen wij de mogelijkheden aan u voor. U maakt uw wensen kenbaar, en zo komen wij tot een passende oplossing. Deze ontvangt u middels een vrijblijvende offerte. Gaat uw akkoord met de offerte dan gaan wij over tot het inplannen van de werkzaamheden.

Goede investering

In samenvatting: als u overweegt om uw rookkanaal te renoveren en te vervangen door een rvs flexibele binnen voering, is dit een slimme investering. Het is een duurzaam en efficiënt materiaal dat u zal helpen om geld te besparen op de lange termijn en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere manier van verwarmen.