Aanleg kanaal houtkachel

Houtkachel juist installeren

Dagelijks komen wij bij mensen thuis om de schoorsteen te vegen. Een houtkachel juist installeren is een van onze vele vaardigheden.

Helaas zijn er gevallen waarin wij dit niet kunnen uitvoeren. Door het onjuist installeren van kanalen is het voor ons soms onmogelijk om het rook kanaal te reinigen. Hier wordt niet over nagedacht tijdens het inbouwen van de houtkachel of inzet haard.

Houtkachels zijn momenteel een HOT item door de hoge gasprijzen. Een houtkachel juist installeren, daar springen veel bedrijven op in, maar hebben niet de kennis in huis om deze juist aan te sluiten. Er moet voldoende ruimte om de kachel zijn en deze moet de juiste maat hebben voor de ruimte waarin deze geplaatst wordt. De ruimte moet over voldoende ventilatie beschikken voor een juiste verbranding. Onze partner in houtkachels, HGB-Trading, adviseert u graag om de juiste te kiezen.

Als de kachel gebruikt wordt, dan moet het kanaal ook geveegd kunnen worden door een schoorsteenveger en dat gaat niet als er onmogelijke bochten inzitten. Haakse bochten maken het vegen van het rookkanaal onmogelijk. Vraag hier een vrijblijvende offerte voor het plaatsen van een houtkachel

lees meer berichten

Overige berichten