Mooi weer in Nederland

Mooi weer in Nederland. Maar let op! Volgende week schijnt het over te zijn en begint echt de herfst.  Dit weekend even lekker genieten van het zonnetje. Naar het duin,strand of  bos. Maar let op uw dakgoten! Er zal de komende tijd veel bladeren van de bomen vallen. Uw schoorsteenveger weet er raad mee!

Na een periode van mooi weer in Nederland is het belangrijk dat een schoorsteenveger de dakgoten schoonmaakt in de herfst omdat de herfstperiode meestal gepaard gaat met veel bladeren, takken en ander vuil dat van bomen valt en zich ophoopt in de dakgoten. Als deze dakgoten verstopt raken, kan het regenwater niet weglopen zoals het hoort, wat kan leiden tot overstromingen en waterschade aan het huis.

Bovendien kan verstopte regenpijpen en dakgoten leiden tot het verzamelen van water op het dak, wat kan leiden tot lekkages en waterschade aan het dak en de muren. Dit kan ook de groei van schimmels en algen bevorderen, wat weer kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de bewoners.

Het regelmatig reinigen van dakgoten door een schoorsteenveger is daarom een belangrijke preventieve maatregel om de integriteit van het dak en de fundering van het huis te behouden en waterschade te voorkomen. Kijk hier voor onze tarieven.

lees meer berichten

Overige berichten