zwarte kachelruit

Er zijn verschillende redenen waarom uw kachelruit zwart kan worden, waaronder:

  1. Verbranding van ongeschikt materiaal: Als u ongeschikt materiaal verbrandt, zoals nat of onbehandeld hout, kan er roet en creosoot ontstaan. Dit kan zich ophopen op de kachelruit en zorgen voor een vieze zwarte aanslag.
  2. Slechte luchtcirculatie: Een gebrek aan luchtcirculatie kan de verbrandingstemperatuur in de kachel verminderen, waardoor er onvolledige verbranding ontstaat en roet en creosoot zich kunnen ophopen op de kachelruit.
  3. Te veel brandstof: Als u te veel brandstof in uw kachel doet, kan dit leiden tot onvolledige verbranding en kan er roet en creosoot op de kachelruit ontstaan.
  4. Slecht onderhoud: Als u uw kachel niet regelmatig schoonmaakt en onderhoudt, kan er roet en creosoot op de kachelruit opbouwen en deze zwart maken.
  5. Kwaliteit van de brandstof: De kwaliteit van de brandstof die u gebruikt, kan ook van invloed zijn op de vorming van roet en creosoot. Hout dat nat of onbehandeld is, kan bijvoorbeeld meer roet en creosoot produceren dan goed gedroogd en behandeld hout.

Om te voorkomen dat uw kachelruit zwart wordt, is het belangrijk om geschikte brandstof te gebruiken, regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw kachel en zorg te dragen voor een goede luchtcirculatie. Een regelmatige schoonmaak van de kachel, inclusief de kachelruit, kan ook helpen om opbouw van roet en creosoot te voorkomen en uw kachel in goede staat te houden. Uw kachelruit is te reinigen met Glass Mousse Ultra Active

lees meer berichten

Overige berichten